Buka s magistrale - potreban bukobran
18.03.2022       id: 74124
Poštovani,

ljubazno molim savjet na koji način i s kojom dokumentacijom pristupiti Zahtjevu za postavljenje bukobrana na području Jadranova, Crikvenice.

Naime vlasnik sam zemljišta sa izgrađenim dvijema kućama za odmor uz Jadransku magistralu, pod upravljanjem Hrvatskih cesta d.o.o.

Zahvaljujem se na odgovoru i savjetu.
Potrebno je obratiti se Odjelu za prostorno uređenje Crikvenice, a može i Upravnom odjelu za turizam i gospodarstvo.

Potrebno je detaljno opisati problem koji imate, priložiti nacrte čestica kako bi se vidjela udaljenost stambenih objekata od magistrale.

Idealno bi bilo priložiti i rezultate 24-satnog mjerenja buke jednog ljetnog dana, samo što je cijena tog mjerena prilično visoka.

Možete probati i direktno kontaktirati Hrvatske ceste (službeni dopis, poštom, preporučeno). Priložite istu dokumentaciju.

 
 
Buka prometa u Vukovaru
26.02.2021       id: 72826
Poštovanje.
Živim u Vukovaru u Ulici Bana J. Jelačića na broj 6. gdje sam kupio kuću prije nepune 2 godine.. Ulicom prolazi stotine kamiona i tegljača koji putuju prema Srbiji, bagera, autobusa itd.
Uglavnom, kuća je na mjestu gdje se vozila iz predjela naselja Mitnica spuštaju u centralni dio grada te zbog neposredne blizine malo oštrije krivine naglo koče i proizvode BUKU I VIBRACIJE nesnosnih razmjera. Jaku buku i vibracije proizvode i teška vozila koja se iz grada penju prema naselju Mitnica te na tom dijelu poslije krivine dodaju gas jer im je nakon krivine uzbrdica i otvara se ravna cesta.
Nadodao bih još kako je taj dio ceste posebno akustičan zbog brda koje se nalazi preko puta naseljenih kuća gdje živimo ja i moji susjedi.
Taj problem bi se djelimično riješio izgradnjom Vukovarske obilaznice o kojoj se priča već 20 i više godina ili možda uspornicima i ograničenjem brzine na 20 km/h na tom dijelu ceste.
Molim vas pomozite!! Buka je užasna..
Ti isti kamioni, tegljači prolaze i mimoilaze se pored Osnovne škole Antuna Bauera gdje djeca prvašići izlaze iz škole..
.