Predstavnik stanara je susjed iz pakla
10.02.2022       id: 74091
Dobar dan,
moja pritužba se može svesti na tri riječi - susjedi iz pakla. Gospodin je (navodno) nagluh pa je televizor stalno preglasan. Vikendima mu dolazi sin iz prethodnoga braka i igra nogomet po stanu, a odnedavno se uselila i žena sa svojim sinom pa je buka nogometa svakodnevna i konstantna.
Osim toga, da bi igrali nogomet svakodnevno guraju namještaj u jednu pa u drugu stranu. Navedena gospođa je odlučila prilagoditi stan svojim zahtjevima pa od 7h ujutro ima radove po stanu u klompama, od lupanja, bušenja, nabijanja i naprosto nedefinirane buke.
Svi moji kulturni pokušaji da ih upozorim usmeno su uzaludni, oboje se nasmiju u lice, ospuju me i zalupe vratima. nakon zadnje opomene, počela sam zvati policiju koja se pokazala apsolutno beskorisnom jer, prema njihovim riječima, "ne mogu ništa, podignite tužbu". S obzirom na situaciju u hrvatskome pravosuđu, to je blago rečeno neprivlačna opcija. Situacija je došla do krajnjih granica, pod stresom sam u stanu od buke, a cijeli dan na poslu u grču od buke za koju znam da slijedi.
U rijetkim trenucim kada nisu u stanu, čujem susjede ispod sebe koji imaju malu djecu koja bez prestanka plaču, a roditelji viču.
U stanu nisam niti 2 godine, nisam se kako spada niti smjestila i već razmatram prodaju jer je neizdrživo i psihičko i fizičko zdravlje mi rapidno opadaju otkad sam se uselila.
Predstavnik stanara upravo je bezobraznik iznad mene, čije dijete igra nogomet pa je u tom apsektu besmisleno se žaliti predstavniku.
Točno, Policija ne postupa u slučajevima susjedske buke. Interveniraju u slučaju remećenja javnog reda i mira što susjedska buka (uglavnom) nije.
Točno, Policija je dala dobar savjet. Pokrenite tužbu.
Angažirajte odvjetnika. Napišite opomenu pred utuženje. Navedite sve probleme koje imate.
Poučite Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, članak 110.

U ostalom, predstavnik stanara nije nedodirljiv:
https://www.odvjetnik-strniscak.hr/strucni-clanci/tuzba-protiv-predstavnika-stanara/
 
 
Bučan pas u Slavonskom Brodu
21.12.2021       id: 74037
Na adresi Slavonski Brod, Štrosmajerova ***, susjed drži velikog psa koji neprekidno laje svaku noć, navikuje se sa drugim psima.
Živim u zgradi pored susjedove kuće gdje direktno ispod mog prozora a i ostalih sustanara u zgradi lavež uznemirava.
Prijavio sam već 2 puta komunalnom redaru ali očito se ništa nije promjenilo. Drugi susjedi su pričali sa susjedom koji na to kaže "psi laju".
Naime pošto nitko ništa ne poduzima, zar je zaista došlo do toga da se ništa u ovoj situaciji ne može poduzeti?
Obračavam se jer drugi susjedi su spremni poduzeti nezakonitosti poput trovanja psa i slično jer se zakonski ništa ne poduzima.
U cijeloj priči pas je najmanje kriv. Nemojte ga dirati, kriv je vlasnik.

Pas se tretira kao vlasništvo, stvar.
Vlasnik je odgovoran za njega. Ako komunalni redar ne postupa, pošaljite pritužbu na sve gradske komunalne službe.
Recite i svim ostalima koji imaju isti problem da to naprave. Zaprijetite da ćete dati sve u novine.
Gradske službe se boje medija.

Morate se boriti. Ipak je u pitanju vaš mir.

P.S. Pas nije socijaliziran za život u gradu.
 
 
Nepodnošljivi susjedi kat iznad
06.10.2021       id: 73901
Imam nepodnošljive susjede iznad sebe, gospođa koja živi počne oko 4h ujutro kopitariti u klompama, onemogućava san, između 06-07 ujutro vuče stolice,plehove,a vikendom ne poštuju kućni red i mir, umjesto da su unuci vani sa drugom djecom, oni skaču satima po stanu
.