23.06.2022       id: 74352
Stenjevečka crkva SVAKODNEVNO (i radnim danom!) zvoni u 6 ujutro, otprilike 10-15 min. Buka zvona je neizdrživa. Također, svaka misa je na razglasu, čitav kvart ori, nedjeljom se mora upaliti TV ili glazba da utiša/neutralizira zvuk mise i zvona što traje po cijele dane.
.
 
 
Tvornica za obradu metala u centru malog mjesta pored Zagreba
01.04.2022       id: 74131
Poštovani,
hvala vam što postojite i objavljujete svjedočanstva nas malih ljudi, nemoćnih da ostvarimo osnovno ljudsko pravo na miran život. Čovjeku bude lakše kad vidi da nije jedini s takvim problemima. Ali jako je tužno čitati tolike primjere uznemiravanja i frustracija, pogotovo kad mislite da živite u zakonima uređenoj europskoj državi. Iz prijava se vidi da je rastuća nekultura u našem društvu, bahatost i pohlepa za novcem osnovni razlog ovakvih problema, a država ne poduzima ništa da obrazuje ljude o pravu na zdrav okoliš. Pa pogledajte si samo web stranicu HZJZ Andrija Štampar, zadnju objavu vezanu za buku stavili su davne 2017. godine!
Nas terorizira poduzetnik koji je u centru malog mjesta kraj Zagreba otvorio tvornicu i pili željezo od ranog jutra do ponoći, svaki božji dan. Nema za njega, a onda ni za nas, ni svetka ni petka, ni subote ni nedjelje, ni popodneva ni večeri. Nekultura, bezobzirnost i vulgarnost tog čovjeka je neopisiva. Tvornicu stalno drži otvorenu da radnicima ne bude vruće, a mi koji tu živimo prozore ne možemo otvoriti skoro nikad. Na pristojne zamolbe da se utiša bahato odgovara da ga nije briga. Kome god smo se obraćali bilo je uzalud. Certifikat o buci je potkupio, kao što potkupljuje sve i svakoga i s time se još i hvali. Posebna sramota za svoju struku su mjeritelji koji izdaju lažne certifikate.
Za odvjetnike i suđenje novaca nemamo, pa razmišljamo sve prodati i odseliti, iako smo emotivno vezani za djedovinu na kojoj su generacije naših predaka živjele preko 350 godina. Pitamo se tko i po kojoj cijeni bi uopće kupio imanje pokraj neuredne, smrdljive i bučne tvornice. Muči me i što postajem loš čovjek, jer u svojoj nemoći ovom zlostavljaču želim sve najgore.
Cijenili bismo ako imate kakav savjet.
Hvala.
Poštovani,
hvala na lijepim riječima. Trudimo se i idemo dalje.

Pretpostavljam da to mjesto ima upravu kojoj se možete obratiti s problemom. Sva korespodencija mora biti u pisanom obliku (mail ili pošta). Ako ćete slati mailom, slobodno u CC stavite info@zmz.hr.

Preporučam da svi susjedi pošalju mail na nadležne (možete skupno ili svako posebno). Udruženi svakako imate više šanse riješiti problem.

Ako imate saznanja da je mjerenje falsificirano, može se uložiti žalba Akreditacijskoj agenciji te se toj tvrtki može oduzeti licenca za službena mjerenja buke. akreditacija.hr

 
 
Preglasna zvučna signalizacija na križanju Rudeške i Zagrebačke
28.03.2022       id: 74127
Buka semafora na krizanju zagrebacke i rudeske je pretjerana. Preko dana nemam ni najmanjih problema ali nije mi jasno iz kojeg razloga radi do duboko u noc?
Vrlo je tesko zaspati sa otvorenim prozorima, a cuje se cak i kad su zatvoreni...
Ne razumijem zasto je potrebno da zvucna signalizacija radi poslije 22-23h. Ili zasto mora raditi tako glasno.
Kome bi se mogli obratit za ovaj problem?
Zagrebačke ceste, RJ Signalizacija i semafori
https://www.zgceste.hr/default.aspx?id=29

U Zagrebu postoji problem na više lokacija. U Savezu slijepih i slabovidnih osoba protive se uvođenju automatske zvučne signalizacije koja se daljinski aktivira.

Svakako kontaktirajte RJ Signalizacija i semafori - pošaljite im mail i obavezno stavite info@zmz.hr u CC